VVSB pakt nu al 175.000 euro aan prijzengeld en gaat om tafel met ‘held’ Parami

NOORDWIJKERHOUT - Topklasseclub VVSB uit Noordwijkerhout heeft tot nu toe 175.000 euro verdiend aan het KNVB-bekertoernooi. Dat vertelt voorzitter Arjan Broekhof maandag aan tafel in TV West Sport.
‘De winstpremie voor de overwinning bij FC Den Bosch was 85.000 euro. Een gedeelte van het totale prijzengeld gaat naar de spelers, die hebben dat verdiend’, vervolgt Broekhof.
Ook zal er bij VVSB geïnvesteerd worden in de accommodatie. ‘Er komt een nieuw sportpark, daar zijn we al jaren met de gemeente mee over in gesprek. Een sportpark mét lichtinstallatie. Maar we gaan zuinig om met dit extra geld, want dit maken we de komende 50 jaar niet meer mee’, aldus dus de voorzitter.

Held Maikey Parami

De held na de gewonnen wedstrijd bij FC Den Bosch was Maikey Parami. De aanvaller van Noordwijkerhouters heeft eerder aangegeven toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en mogelijk VVSB aan het einde van het seizoen te verlaten.
Voorzitter Broekhof: ‘We zijn met Parami toch in gespreek gegaan en ik denk wel dat het lukt hem te behouden. Er ligt geen verbeterd contract klaar’, benadrukt Broekhof. ‘Zo zijn wij als club niet. Wij gaan niet ineens met geld smijten. Er zijn geen clubs die zich bij VVSB hebben gemeld voor Parami.’

Halve finale tegen FC Utrecht

In de halve eindstrijd treft VVSB nu eredivisionist FC Utrecht. Velen zullen de zondag Topklasser kansloos achten. Trainer Wilfred van Leeuwen, ook te gast bij TV West Sport, denkt daar anders over. ‘Logisch dat wij kansloos worden geacht, maar je bent nooit kansloos en je krijgt ook altijd kansen. We gaan in ieder geval onze huid zo duur mogelijk verkopen bij Utrecht. Het wordt een fantastische dag en een fantastische maand.’