Harmzen en Segaar, twee oude rotten in de Korfbal League

SASSENHEIM - In de Korfbal League gaan de korfballers van TOP Sassenheim na de gewonnen streekderby met het Delfste Fortuna (25-22) gedeeld aan kop. Bij beide ploegen wordt de ervaring gedeeld door twee ervaren rotten: Daniel Harmzen en Marcel Segaar. Voor allebei geldt maar één doel: de zaalfinale halen.
Voor de korfballers TOP en Fortuna staat alles in het teken van het behalen van de play-offs, met het uiteindelijke doel de grote finale om de landstitel in het Ziggodome. ‘In de play-offs kan het uiteindelijk alle kanten op. Dat zijn moment-opnames’, volgt TOP-speler Daniel Harmzen. ‘Eerst maar bij de eerste vier eindigen, dan kijken we wel verder,’ aldus de Sassenheimer.
Voor Fortuna is er nog werk aan de winkel. Een plek bij de laatste vier is nog lang niet zeker. ‘Voor ons is het belangrijk om nu de stijgende lijn vast te houden, waarin we een vuist kunnen maken richting de play-offs. Als dat lukt dan hebben we denk ik een mooi seizoen gedraaid met elkaar’, vervolgt Marcel Segaar van het Delftse Fortuna.

Clubliefde

De clubliefde is bij beide heren groot. Van jongs af aan spelen ze al bij hun club op het hoogste niveau. ‘Ik denk dat ik nooit bij een andere club aan de bak ga. Mijn doel is het hoogste haalbare nastreven met Fortuna en dat zal ik ook altijd blijven doen,’ besluit Segaar.
‘Of ik na dit seizoen wel ga stoppen? ‘Geen idee, eerst dit seizoen maar tot een goed einde brengen. Met hopelijk een beker en dan gaan we eens rustig nadenken,’ glimlacht Harmzen.