'Vluchtelingen tussen honderden jonge meiden is kat op het spek binden', zeggen ouders VCL Den Haag

Archieffoto
Archieffoto
DEN HAAG - Onder ouders van leerlingen van het Vrijzinnig Christelijk Lyceum in Den Haag is onrust ontstaan. Dat meldt het AD. De school verhuist binnenkort naar het gebouw van het Aloysius College, maar daar komen ook dertig statushouders - vluchtelingen met een verblijfsvergunning - te wonen. Sommige ouders maken zich zorgen om de veiligheid van hun dochters.
'Ik snap niet dat je mannen met trauma's en een andere seksuele moraal plaatst tussen honderden jonge meiden', zegt een vader die anoniem wil blijven
. Het gaat om de vader van een 15-jarig meisje. Hij benadrukt dat hij niets tegen vluchtelingen heeft, maar noemt het huisvesten van scholieren en statushouders in één gebouw 'de kat op het spek binden'.
Volgens hem is het ook een probleem dat de mannen in hun nieuwe opvang de hele dag niets te doen hebben. 'Uit het raam zien ze straks meisjes in een kort broekje over het sportveld rennen. Dat geeft me een zeer onveilig gevoel. Zeker na wat er in Keulen en België is gebeurd.'

'Vragen om problemen'

'Dit is vragen om problemen', vult een moeder aan. Volgens haar is er een grote groep bezorgde ouders. De rector van het VCL laat aan het AD weten met de ouders in gesprek te gaan.
Een woordvoerder van de gemeente Den Haag zegt tegenover Omroep West dat de deur altijd open staat om de zorgen van de ouders te bespreken. Verder wil hij niet in de media reageren.