Beachvolleyballer Steven van de V. (21) uit Den Haag bekent verkrachting 12-jarig meisje

© ANP
DEN HAAG - Een Nederlandse beachvolleyballer zit in Groot-Brittannië vast voor een verkrachtingszaak. De 21-jarige profsporter uit Den Haag bekende maandag schuld voor de Britse rechter. Dat meldt het ANP.
De Britse politie bevestigt dinsdag dat het gaat om Steven van de V., een professionele beachvolleyballer. Hij is in augustus 2014 naar Engeland gereisd, waar hij meermaals seks had met het meisje. Hij kende haar via Facebook. Ze hadden contact via meerdere sociale media. Van de V. wist hoe oud het meisje was, bevestigde rechercheur Tejinder Sidhu. Gelet op de leeftijd van het meisje geldt de seks als verkrachting, ongeacht of zij ermee akkoord ging.
De Nederlander werd op 8 januari uitgeleverd aan Groot-Brittannië. Hij bekende maandag direct schuld. Dat kan hem eventueel strafvermindering opleveren. De Britse politie wilde niet ingaan op een mogelijke strafmaat. Op 21 maart wordt duidelijk hoe hoog de straf uitvalt.

Kampioen

Van de V. werd in augustus 2015 samen met Dirk Boehlé nationaal kampioen beachvolleybal. Ook speelde hij bij VV Haaglanden. Daar vertrok hij in december met de mededeling dat hij in de Verenigde Staten ging spelen.
De Nederlandse volleybalbond Nevobo reageert geschokt, bij monde van directrice Joëlle Staps. Ze hebben nog geen contact gehad met Van de V. en zijn benieuwd naar de andere kant van het verhaal. Bij de Haagse vereniging is niemand op de hoogte van de zaak. Zijn voormalige manager was niet bereikbaar voor commentaar. Zijn advocaat Rakesh Bhasin wil niet reageren.