VVSB-held Maikey Parami in belangstelling van profclubs: ‘Die stap is mijn droom’

Maikey Parami (l) in duel met een speler van FC Den Bosch tijdens de kwartfinale van de KNVB-beker.
Maikey Parami (l) in duel met een speler van FC Den Bosch tijdens de kwartfinale van de KNVB-beker. © OrangePictures
NOORDWIJKERHOUT - Twee profclubs hebben zich gemeld bij bekerheld van VVSB Maikey Parami. Dat vertelt de voetballer aan Omroep West. 'Het is mijn droom om bij een profclub te spelen. Als ik die kans krijg, wil ik de kans pakken.'
Over de interesse van de teams uit de eredivisie of de Jupiler League Parami kan Parami nog niks zeggen: 'Ik weet nog niet of de interesse serieus is, maar de clubs hebben contact opgenomen met mijn zaakwaarnemer.' Parami heeft nog een contract bij de club uit Noordwijkerhout tot en met juni.
De 21-jarige aanvaller werd een week geleden een nationale bekendheid toen hij in de kwartfinale van de KNVB beker drie minuten voor tijd de winnende treffer tegen FC Den Bosch maakte. Na het doelpunt dook de media massaal op de stagiair van de HEMA. 'Het is nu lekker rustig, maar ik heb wel genoten', zegt hij.

FC Utrecht versus topklasse

In de volgende ronde van de KNVB beker speelt VVSB in de Galgenwaard tegen FC Utrecht, maar Parami is daar nog niet mee bezig. 'De focus ligt op de topklasse. Het belangrijkste is dat we bij de eerste zeven eindigen in de topklasse.'
VVSB moet bij de eerste zeven in de competitie komen om te promoveren naar de nieuw ingevoerde tweede divisie. De beste zeven ploeg van de topklasse zaterdag, de beste zeven ploegen van de topklasse zondag en vier beloftenteams van eredivisieploegen. 'Daarom hebben we voor nu een streep onder de beker gezet. Een week voor de wedstrijd tegen FC Utrecht, richten we ons weer op de beker', zegt Parami. VVSB staat nu negende met 27 punten uit 18 wedstrijden. Nummer zeven UNA heeft 30 punten. Zondag speelt VVSB thuis tegen EVV.