VVSB teleurgesteld: Hema wil niet meeliften op 'free publicity' door Maikey Parami

Maikey Parami laat zijn kunsten zien in de Hema in Leidschendam
Maikey Parami laat zijn kunsten zien in de Hema in Leidschendam © ANP
NOORDWIJKERHOUT - Topklasser VVSB had gehoopt dat de Hema wel zou willen meeliften op het bekersucces van de Noordwijkerhoutse voetbalclub, zeker gezien alle 'free publicity' die de vestiging in Leidschendam kreeg dankzij matchwinnaar Maikey Parami. Maar de winkelketen heeft VVSB laten weten af te zien van een (tijdelijke) relatie als shirtsponsor. Alle 'gratis reclame' ten spijt.
Clubvoorzitter Arjan Broekhof nam deze week telefonisch contact op met het hoofdkantoor van de Hema. 'Dat is behoorlijk teleurstellend afgelopen', vertelt de preses aan Omroep West. 'Wij hebben voorgesteld om tegen een vergoeding hun logo op de mouw van ons shirt te laten zetten. Maar zover is het niet eens gekomen, want ze willen er niks mee doen.'
Broekhof zag wel kansen voor een samenwerking, nadat VVSB-speler Parami voor een heuse stormloop op de Hema in Leidschendam zorgde. Een dag na de historische bekerstunt van VVSB bij FC Den Bosch (2-3) stond de stageplek van Parami vol met cameraploegen en handtekeningenjagers.

Gunfactor

'We dachten dat zij hier misschien wel op wilden voortborduren, omdat Maikey momenteel de gunfactor heeft. Maar ze zeggen dat ze niet aan sportsponsoring doen. Dan moeten wij dat respecteren. Ik begrijp ook wel wat de reden is, maar dit is wel een heel aparte situatie', benadrukt Broekhof.
Daartegenover staat dat VVSB vier nieuwe sponsors heeft aangetrokken sinds het bereiken van de halve finale in het KNVB Bekertoernooi. De club denkt nog verder na over reclame-uitingen rondom het aankomende bekerduel met FC Utrecht. Broekhof: 'We willen op het broekje en op de mouw van het shirt eenmalig plaatsmaken voor sponsoren.'

Lees meer over het bekersucces van VVSB in ons dossier: