Leerlingen erg verdrietig over plotseling ontslag natuurkundeleraar Stanislascollege Pijnacker

DEN HAAG - Leerlingen van het Stanislascollege in Pijnacker gaan door een moeilijke tijd. Ze hoorden donderdag dat hun natuurkundeleraar per direct is ontslagen. De leraar was erg populair op de school. Er werd zelfs een petitie gestart om de leraar terug te krijgen.
Vrijdagmiddag was de petitie ruim 500 keer ondertekend. Veel leerlingen waren donderdag boos, omdat onduidelijk was waarom de leraar opeens weg moest.
Directievoorzitter Fons Loogman zegt tegen Omroep West dat het om een arbeidsrechtelijke kwestie gaat. ‘We willen onze leerlingen en hun ouders graag zo goed mogelijk informeren, maar we kunnen niet alles van deze kwestie zomaar op tafel leggen’, vertelt hij. Loogman benadrukt dat het niet om een strafrechtelijk probleem gaat.

Boos

Leerlingen lieten hun verdriet en boosheid over de beslissing online blijken. 'Veel leerlingen komen naar Stanislas (en blijven) door zijn manier van les geven. Stanislas zal er zeker op achteruit gaan', schrijft Tom Hoefnagel onder de petitie.
'Brunt is een van de weinige leraren die daadwerkelijk om z'n leerlingen geeft en natuurkunde tot iets begrijpelijks maakt. We kunnen hem niet missen! Zonder Brunt geen natuurkunde!', voegt Eefje van den Eijk toe.

Ongepast gedrag

In schriftelijke verklaring op de website heeft de directie vrijdag wat meer informatie gegeven. ‘Helaas vertoonde de betrokken leraar bij herhaling gedrag dat niet passend is voor een professional in het onderwijs. Uiteraard was dit niet bij iedereen bekend. Correcties en adviezen van onze kant hebben helaas niet geleid tot de noodzakelijke verbeteringen’, staat in een verklaring op de site.
De directie heeft vrijdag met de leerlingenraad gesproken en probeert ouders gerust te stellen over lesuitval. ‘We begrijpen dat zo’n beslissing veel impact heeft en tot onrust leidt. We zijn hard bezig met het regelen van goede vervanging.’ De leerlingenraad heeft na het gesprek met de directie begrip voor het besluit om de leraar te ontslaan, zo is op de site van het Stanislascollege te lezen.