Finale van Leids Cabaret Festival is droom van Marco Lopes uit Den Haag

Haagse cabaretier Marco Lopes
Haagse cabaretier Marco Lopes © Marco Lopes
DEN HAAG - Met zijn voorstelling Sadade heeft de 30-jarige Haagse cabaretier Marco Lopes een plek in de finale van het Leids Cabaret Festival veroverd. Zaterdagavond is de ontknoping van deze komische talentenjacht in de Leidse Schouwburg. Naast Lopes staan Martijn Kardol en het duo Joosen en De Jager in de finale van het vermaarde cabaretfestival.
Marco Lopes studeerde in 2015 af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch.'Ik ben eerder toeschouwer geweest van het festival en wist dat ik daar op het podium wilde staan. Met mijn eigen programma in de finale staan vind ik fantastisch en onwerkelijk', vertelt een dolblije Lopes.
Afgelopen jaar won Lopes de juryprijs tijdens de Comedyhuis Comedy Competitie. Ook trad hij op tijdens het Delft Fringe Festival.

Cabarettalent

Het Leids Cabaret Festival bestaat al 38 jaar en biedt jong cabarettalent een podium. Onder meer Najib Amhali, Javier Guzman en Dolf Janssen begonnen hun carriere op het toneel van de Leidse Schouwburg. De talentenshow werd vorig jaar gewonnen door Thijs van de Meeberg.