Marcel Keizer, oud-trainer VVSB en UVS, nieuwe hoofdtrainer SC Cambuur

Marcel Keizer
Marcel Keizer © OrangePictures
NOORDWIJKERHOUT - SC Cambuur heeft Marcel Keizer zaterdag gestrikt als hoofdtrainer. Vanaf maandag moet de 47-jarige oud-voetbalprof met de ploeg uit Leeuwarden degradatie naar de Jupiler League zien te voorkomen. Hij tekent voor 2,5 jaar.
Keizer stopt per direct als hoofdtrainer van FC Emmen, waar hij bezig was aan zijn eerste seizoen. Daarvoor was hij al als technisch manager werkzaam bij Cambuur. Keizer speelde tussen 1989 en 1998 bijna 300 wedstrijden voor de Friese club.
'Hoewel ik het prima naar mijn zin had bij FC Emmen is dit een kans die niet vaak voorbij komt. Niet alleen krijg ik de mogelijkheid om bij een eredivisieclub aan de slag te gaan, dit mag ik ook nog eens doen bij de club waar ik het grootste gedeelte van mijn voetballeven heb doorgebracht', zegt Keizer in een reactie.

Eén seizoen VVSB, twee seizoenen UVS

Marcel Keizer begon zijn trainersloopbaan bij Nijenrodes (Breukelen). Daarna trainde Keizer twee jaar eersteklasser UVS uit Leiden. Via Argon (Mijdrecht) kwam Keizer bij VVSB terecht. In Noordwijkerhout loodste Keizer VVSB in het seizoen 2011-2012 naar de elfde plek in de topklasse. Jupiler League-club Telstar plukte Keizer weg bij VVSB. Daar was hij tot en met 2014 hoofdtrainer.
Keizer volgt Henk de Jong op, die vorige week opstapte. Onder toeziend oog van diens tijdelijke vervanger Sipke Hulshoff verloor Cambuur vrijdag opnieuw: FC Utrecht was in Leeuwarden met 2-0 te sterk. Het was de zesde nederlaag op rij voor de Friezen die nog één punt voorsprong hebben op hekkensluiter De Graafschap, dat zaterdag een uitwedstrijd speelt tegen Willem II.