'Meer agenten dan demonstranten' bij demonstratie bij de Hoefkade in Den Haag

© Ruben Kroeze / Omroep West
DEN HAAG - De opkomst bij de demonstratie bij politiebureau Hoefkade in de Haagse Schilderswijk lijkt zaterdagmiddag mee te vallen. Organisatie Movement X riep mensen op om te komen demonstreren uit protest tegen het oppakken van een 16-jarig meisje door de politie. 62 mensen hadden zich via Facebook aangemeld.
De protestactie zou zaterdag om 16:00 beginnen. Volgens de politie was de demonstratie niet aangemeld. 'We houden het in de gaten, maar zijn niet meer of minder voorbereid dan bij andere demonstraties', liet een politiewoordvoerder weten.
Volgens Omroep West-verslaggever Ruben Kroeze is het rustig op de Hoefkade: 'Er zijn duidelijk veel meer politieagenten en journalisten dan demonstranten. Ook zijn er enkele ME-busjes. Er staan wat mensen tegen een muur geleund, maar er wordt niet gedemonstreerd en de sfeer is niet grimmig.'

Huijgenspark

Volgens de woordvoerder van burgemeester Jozias Van Aartsen kwamen er enkele demonstranten vanaf de Amerikaanse ambassade naar de Hoefkade. De politie heeft hen doorverwezen naar het Huijgenspark om hun protest voor te zetten. De demonstranten hebben geen gebruik gemaakt van dit aanbod, aldus de woordvoerder van burgemeester Van Aartsen.