Zorgmedewerkers protesteren tijdens 'speeddate' met topman van zorginstelling Marente in Voorhout

Archieffoto
Archieffoto
VOORHOUT - FNV Zorg & Welzijn voert maandagmiddag actie bij het hoofdkantoor van zorginstelling Marente in Voorhout. Middels een zogeheten 'speeddate', een korte ontmoeting, roepen de medewerkers van Marente de voorzitter van de raad van bestuur Gerrit-Jan Vos op een beter sociaal akkoord af te sluiten.
Als gevolg van een reorganisatie verliezen de komende drie jaar 100 tot 200 zorgmedewerkers hun baan. FNV Zorg & Welzijn wil een beter sociaal plan dat voldoende tijd en geld biedt voor de medewerkers om naar een andere betaalde baan te komen. Volgens het huidige sociaal plan zullen ontslagen medewerkers zelf de scholing en werk-naar-werk-begeleiding moeten betalen.
'Tijdens de speeddate willen de zorgmedewerkers de heer Vos vragen om niet alleen hart voor de zorg, maar ook hart voor de collega's te hebben', zegt Hilde ter Doest van FNV Zorg & Welzijn.
Bij Marente werken 1.500 medewerkers die zorg en ondersteuning bieden aan ouderen en kwetsbaren in de Duin- en Bollenstreek, Oegstgeest, Voorschoten en Leiden.