Waterpolo: GZC Donk voert druk op, ZVL blijft ongenaakbaar

'Doodskus' van Tim Reuten aan Lars Gottemaker tijdens GZC Donk - Het Ravijn.
'Doodskus' van Tim Reuten aan Lars Gottemaker tijdens GZC Donk - Het Ravijn. © Orange Pictures
GOUDA - Widex/GZC Donk blijft in de eredivisie druk zetten op medekoploper Het Ravijn. De Goudse waterpolo-equipe was een maatje te groot voor ZPC Amersfoort: 14-7. Het Ravijn won eveneens, zodat de Nijverdallers op basis van doelsaldo bovenaan staan. Ook De Zijl en AZC hielden de punten in eigen huis.
De Zijl zette hekkensluiter ZVVS simpel opzij. In Leiden werd het 17-9. Het Alphense AZC versloeg met veel moeite ZPB: 10-9. De Zijl is de nummer drie en heeft drie punten achterstand op op de twee koplopers, AZC volgt op de zevende plaats.
In de eredivisie voor vrouwen blijft ZVL-BAM onoverwinnelijk. De Leidse bekerfinalist zette ook het twaalfde competitieduel in winst om. Nummer drie ZV De Zaan werd met 13-9 geklopt. De voorsprong op naaste belager UZSC bedraagt nog steeds drie punten.

GZC Donk en Den Haag
Het Goudse Widex/GZC Donk won met 9-5 van ENC Arnhem. Promovendus Den Haag kon kampioenskandidaat UZSC geen punten afhandig maken. In Utrecht werd met 19-6 verloren. GZC Donk staat vierde, Den Haag een-na-laatste.