Dronebeelden van voormalig Dierenpark Wassenaar van internet verwijderd

Still YouTube
Still YouTube
WASSENAAR - De 19-jarige Ralph Denessen uit het Brabantse Heusden heeft zijn met een drone gemaakt filmpje van het vroegere Dierenpark Wassenaar van internet verwijderd. Hij zegt dit te hebben gedaan onder druk van de eigenaar van de grond waarop de oude dierentuin zich bevindt, meldt het AD.
Denessen is gespecialiseerd in opnamen van vervallen, niet meer bestaande pretparken in Nederland en zet die op YouTube. Om in Wassenaar met zijn drone te filmen had hij geen toestemming van de eigenaar gevraagd.
Op de video waren de restanten te zien van de in 1985 gesloten dierentuin. Zo legde de vliegende camera onder meer een ingestorte informatiebalie, verroeste kooien, het oude apenhuis en overwoekerde kassen vast.

Juridische stappen

'Ik moest de video binnen vier dagen weghalen, anders zou de eigenaar juridische stappen ondernemen', vertelt Denessen tegen Omroep West. 'Dat heb ik toen gedaan. Met één klik op de knop was weken werk weg. Gelukkig hebben nog zo'n 150000 mensen de beelden bekeken. Het is een riscio dat ik heb genomen, en dat heeft niet goed uitgepakt.'
Teleurgesteld is Denessen wel: 'Als je ziet wat mensen allemaal online gooien. Het kan vele malen erger en dan is mijn video ineens iets wat niet kan.'