Jozias van Aartsen en Victoria Koblenko leidende figuren in ja-campagne bij GeenPeil-referendum

Burgemeester Jozias van Aartsen en actrice Victoria Koblenko
Burgemeester Jozias van Aartsen en actrice Victoria Koblenko
DEN HAAG - Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag is een van de sleutelfiguren in de ja-campagne tijdens het GeenPeil-referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. Dat blijkt uit een uitgelekte lijst die door het kabinet is opgesteld en in handen is gekomen van RTL Nieuws. Ook de in Den Haag woonachtige actrice Victoria Koblenko staat op de lijst als 'ja-verkoper'.
Op de lijst staan
. Het is de bedoeling dat deze zogeheten 'steunzenders' zoveel mogelijk mensen kunnen overhalen om op 6 april vóór het EU-associatieverdrag met Oekraïne te stemmen.
Andere bekende Hagenaars op de lijst zijn VVD-Europarlementariër Hans van Baalen, Europarlementariër Wim van de Camp, oud-minister Ben Bot (beiden CDA), arabist Petra Stienen en wethouder Tom de Bruijn (beiden D66). Laatstgenoemde wordt op de lijst overigens abusievelijk als burgemeester aangeduid.

PVV stelt vragen


De PVV stelt de vermeende rol van burgemeester Van Aartsen in de ja-campagne ter discussie. De partij wil van de burgemeester weten of hij zich daadwerkelijk gaat inzetten voor een 'ja' bij het Oekraïnereferendum. En of dat dan niet in strijd is met zijn rol als onafhankelijk burgemeester.