TNO mag 1200 bomen kappen op eigen terrein in Ypenburg

Boom
Boom
DEN HAAG - De 1200 bomen op het terrein van TNO in de Haagse wijk Ypenburg mogen worden gekapt. Het groen moet plaats maken voor de uitbreiding van het kenniscentrum. Dat schrijft wethouder Boudewijn Revis vrijdag in een brief aan de gemeenteraad over de voortgang van de uitbreidingsplannen.
De toestemming voor de bomenkap is verleend door de Inspectie Leefomgeving en Transport. Met TNO is afgesproken dat er evenveel bomen voor terugkomen. Uiteindelijk moeten de maatregelen leiden tot 'een verbetering van de ecologische kwaliteit van het groen op het terrein', schrijft de wethouder.
De kapwerkzaamheden kunnen vanaf 3 maart starten. Voor 15 maart moet de bomenkap zijn afgerond. In oktober kan vervolgens een begin worden gemaakt met de nieuwbouw en renovatie op het TNO-terrein. Op de locatie komen vijf nieuwe gebouwen. Het nieuwe kantoorgebouw, met een hoogte van dertien meter, zal het hoogste gebouw vormen.

Ontvangstruimte gesloopt

Daarnaast wordt de bestaande werkplaats uitgebreid en een ander gebouw gerenoveerd. Een gebouw verdwijnt: de ontvangstruimte wordt gesloopt.