Bijna weekend: De 10 leukste uittips en maak kans op gratis kaarten voor het Omniversum

REGIO - Het is bijna weekend! Tijd om te genieten van alles wat er valt te beleven in de regio. We zetten 10 leuke uittips voor je op een rij en trakteren je op vrijkaarten voor de nieuwste film in het Omniversum.

Tip 1: DJ in da house – 27 februari Nootdorp

Word jij de nieuwe Armin van Buuren? Kom naar de DJ-dag in winkelcentrum De Parade in Nootdorp. Neem plaats achter de draaitafel en leer draaien als een echte DJ. Er zijn workshops voor kinderen van vijf tot twaalf jaar, maar ook grote mensen mogen meedoen. Voor hele kleine kindjes is er een springkussen en een piratenschip.
Tip 2: Sjaak Bral: de moord op blonde Dolly – 27 februari Den Haag
Wie heeft blonde Dolly vermoord? Dat is de hamvraag in de nieuwste theatershow van Sjaak Bral. De dader is nooit gepakt en de geruchten zijn niet van de lucht. Sjaak duikt in de nooit opgeloste moord van vijftig jaar geleden. Naar de politiek, naar de wetten en regels van toen. De première is op 27 februari in Diligentia.
Tip 3: Wandeling Landgoed Ockenburg - 28 februari Den Haag
De lente is in aantocht en dat merk je al aan alles in de natuur. De gids kan het je precies vertellen. Kom de benen strekken op Landgoed Ockenburg op zondagochtend 10.00 uur. Wandelaars verzamelen zich bij  het bruggetje naar de oprijlaan aan de Monsterseweg, direct na het tuincentrum. De wandeling duurt anderhalf uur en gaat altijd door.
Tip 4: Film: Knielen op een bed violen – in veel bioscopen in de regio
De bestseller van Jan Siebelink - 'Knielen op een bed violen' - is verfilmd. Het verhaal speelt zich af in de Boskoop. Vrolijk is het verhaal niet. Een ontroerende film over liefde, geloof en het maken van keuzes.Met hoofdrollen voor Barry Atsma en Noortje Herlaar. 'Knielen op een bed violen' draait nu in vrijwel alle Nederlandse bioscopen.
Tip 5: National Parks Adventure – Omniversum Den Haag
De adembenemende schoonheid en de bijzondere bewoners van de grootste natuurparken ter wereld: daar gaat de nieuwste film van het Omniversum in Den Haag over. Verteller Chris Zegers neemt je mee door de Amerikaanse wildernis: de Grand Canyon, het Yellowstone National Park en al die andere plekken. National Parks Adventure.

Kaarten winnen? Mail naar uitagenda@omroepwest.nl en vertel waarom jij wil winnen en met wie!

Tip 6: Afval-Knutsellab – 28 februari Delft
Knutselen met afval: dat kan in natuurontdekcentrum De Papaver in het Delfste Hout. Kom naar de tentoonstelling  ‘Afval of Grondstof’ en ontdek dat afval ook heel leuk (en nuttig) kan zijn. Maak jij een stoer masker, een robot of bedenk je het gewoon zelf? Heb je zelf afval dat je een tweede leven gunt? Neem vooral mee!
Tip 7: Rijksmuseum van Oudheden – 25 februari t/m 6 maart Leiden
Ontdek het museum van de Oudheden. Nienke van het Klokhuis heeft daar een audiotour ingesproken voor kinderen. Zij vertelt daarin grappige en spannende verhalen over de helden uit de oudheid. Over Herakles en de Griekse goden. Kinderen kunnen een workshop Filosofie volgen en ze kunnen elke dag aanschuiven aan de knutseltafels.
Tip 8: Dance Classic Night – 27 februari De Lier
Lekker los gaan op soul, disco en rock & roll: het kan in De Lier tijdens de Dance Classic Night op 27 februari. Het festijn begint om 20.00 uur, kost een tientje inclusief welkomstdrankje en duurt tot 1.00 uur. Met speciale optredens van Gene Travis, Sugar lips en Morena.
Tip 9: Trouwbeurs ’t Groene Hart – 27 februari Zoetermeer
Horen we daar weddingbells rinkelen? Voor iedereen met trouwplannen is er de trouwbeurs ’t Groene Hart. Hier doe je inspiratie op voor trouwjurken, trouwauto’s, trouwboeketten, trouwauto’s, trouwkostuums en meer. Ook leuk zijn de proeverijen én je kunt kans maken op een diner voor twee. De toegang is gratis.
Tip 10: Prentenboekjesfestival – 26 februari Leiden
De Stadsgehoorzaal Leiden is omgetoverd tot… Prentenboekenstad. Stap letterlijk de verhalen binnen, bezoek de huizen, de winkels, de school, de boerderij en het bos. Het ochtendprogramma is voor peuters en ‘s middags zijn kleuters aan de beurt. Voor en na de voorstellingen kunnen de kinderen uitgebreid spelen in de Prentenboekenstad.