Ook Al Ansaar-moskee in Delft ontvangt dreigbrief

© Abdelhamid Taheri, bestuursvoorzitter Stichting as-Soennah
DELFT - In navolging van de moskeeën in de regio Den Haag heeft ook de Al Ansaar-moskee in Delft vrijdag een dreigbrief ontvangen. Dat zegt een woordvoerder van het Samenwerkingsverband Islamitische Organisaties regio Haaglanden (SIORH) tegen Omroep West. Andere moskeeën kregen donderdagmiddag al een dreigbrief op de mat.
'Binnenkort hoog bezoek! Varkens. Anti-islam. Islam is valse en duivelse religie',
. Behalve de dreigende teksten staat er ook een hakenkruis op het papier afgebeeld.
Een woordvoerder van SIORH noemt de situatie 'beangstigend, omdat dat het hier gaat om een gecoördineerde actie'. Dat concludeert hij uit het feit dat 'er moeite is gedaan om adressen van de moskeeën te achterhalen.'

'Confronterend'

Donderdag ontvingen moskeeën in heel Nederland dreigbrieven. 'Het is confronterend, want het gaat om iedereen', legt de woordvoerder uit.
De 25 grootste moskeeën uit de regio kondigden aan om aangifte te doen. Een politiewoordvoerder zegt dat er op dit moment vijf aangiftes binnen zijn: twee uit Den Haag, twee uit Leiden en één uit Alphen aan den Rijn.

'Extra alert'

Vanwege de bedreigingen zijn de politie en moskeeën 'extra alert', zegt de politie. Landelijk zijn de aangiftecijfers nog niet bekend, omdat de politie op dit moment de aangiftes van moskeeën uit het hele land aan het verzamelen is.