Medewerker en klant Total Leiden slachtoffer van twee overvallers

LEIDEN - Het Total tankstation aan de Doctor Lelylaan in Leiden wordt overvallen. Twee gemaskerde mannen bedreigen een medewerker en een klant met messen en gaan er vandoor met geld uit de kassa.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 1 maart. Meer zaken zijn
te vinden.
Het tankstation ligt langs de drukke N206, die dwars door Leiden loopt. Op vrijdagavond 29 januari is het druk. De 26-jarige medewerker heeft rond 20.30 uur even tijd om wat op te ruimen. Als hij vanuit de keuken weer naar de winkel loopt, staat er ineens een man voor hem. Hij heeft een bivakmuts op en een mes in zijn handen: het is een overval. Het slachtoffer probeert de deur naar de kassaruimte nog dicht te doen, maar dat lukt niet.
Hij wordt bedreigd met het mes en dan pas ziet hij de tweede overvaller, die ook een mes bij zich heeft. Er blijkt ook een klant in de zaak te zijn en die ligt op de grond. Dan besluit hij om mee te werken en te doen wat de overvallers zeggen. De kassa moet open en één van de overvallers haalt zelf het geld eruit. Alles verdwijnt in een zwart zakje. Als de buit binnen is gaan de twee er vandoor. Ze rennen de shop uit en gaan linksaf het fietspad op, richting de Haagse Schouwweg.

Signalementen

De twee zijn gefilmd door de bewakingscamera’s in de winkel. Dader 1 is een man met een licht getinte huidskleur van ongeveer 1.70 meter lang en hij is stevig gebouwd. Door zijn zwarte bivakmuts heen is gezien dat hij bruine ogen heeft. Verder droeg hij een zwarte jas met grijze mouwen, een zwarte capuchon en een grijze rits, een lichte spijkerbroek, sportschoenen met witte veters en opvallend rood/roze handschonen. Hij sprak Nederlands met een Marokkaans accent.
De andere man is ook licht getint, hij droeg een zwart/grijze jas met capuchon van het merk The North Face. Verder een zogenaamde hoodie trui, een zwarte sjaal, een donkere broek, zwarte schoenen en grijze handschoenen.

Leeghwatertunnel

Kort voor de overval ziet een getuige twee verdachte personen in de Leeghwatertunnel staan, zo’n 40 meter bij de Total vandaan. Het is niet bekend of dat de overvallers zijn, maar dat zou wel kunnen. De politie komt daarom graag in contact met mensen die ook iets opvallends hebben gezien bij de tunnel, kort voor de overval.
Na de overval vindt de politie een damesfiets van het merk Batavus in de tunnel. Mogelijk is die door de overvallers achtergelaten. Meld u als u de fiets herkent of weet van wie hij is.

Kleding in brand

Een dag later, zaterdag 30 januari om 15.50 uur, ontdekt een bewoner van de Louis Armstronglaan in Leiden een brandje. Er blijkt kleding in brand te staan op een bankje in een speeltuintje achter de woningen. De brand is snel geblust en daardoor blijven er delen van de kleding intact. Het gaat om een stuk zwarte stof, een spijkerbroek en stukken rode stof, waarvan duidelijk is dat het om een handschoen gaat.
Omdat één van de overvallers rood/roze handschoenen droeg, houdt de politie er rekening mee dat de kleding door de overvallers is gedragen. Meld u dus als u iets heeft gezien van de brandstichting of als u weet wie dat heeft gedaan.

Herkent u de mannen of heeft u andere informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem