Complimenten voor VVSB-keeper in media: 'De sterke goalie Ruben Valk'

DEN HAAG - Ruben Valk leek woensdagavond in de halve finale van de KNVB Beker ruim zeventig minuten onpasseerbaar voor de spelers van FC Utrecht. De eredivisieclub had een van richting veranderd schot nodig om voor de eerste keer te scoren tegen de keeper van VVSB. Ondanks dat het uiteindelijk 3-0 voor FC Utrecht werd, groeide de genietende Valk uit tot de held van de avond.
Een dag na de
is hij weer aan het werk als gymleraar in Den Haag, maar het is geen dag zoals alle andere. Veel media zijn benieuwd naar zijn verhaal. Ruben Valk: 'Vanmorgen belde Giel Beelen van 3FM, vanmiddag waren jullie en Hart van Nederland hier en vanavond gaan we naar Pauw.'
Op social media werd het optreden van Valk woensdagavond uitgebreid besproken. Vooral zijn reactie na het stoppen van een schot van Ruud Boymans werd gewaardeerd. 'Die blik van de VVSB-keeper na het tegenhouden van een goal...Goud', twitterden Mattie & Wietze van de ochtendshow op Qmusic.

'De sterke goalie'

Ook de ochtendkranten zijn erg complimenteus voor Ruben Valk. 'De sterke goalie' noemt De Telegraaf hem en Trouw schrijft dat FC Utrecht alle doelpogingen in de handen van Valk mikte. 'Ik heb redelijk gespeeld, maar dat doe je niet alleen', blijft hij bescheiden.
Voor VVSB en Valk komt er door de uitschakeling een einde aan een bijzonder bekeravontuur waarin de club geschiedenis schreef door als tweede amateurclub ooit de halve finales te bereiken. Voor de voormalig jeugdkeeper van Sparta was het helemaal speciaal omdat Ronald van der Meer normaliter in het doel staat maar Valk in het bekertoernooi mocht keepen. 'Ik ben benieuwd welke club de volgende is die dit bereikt en hoe lang dat gaat duren. Stiekem hoop ik dat wij dat zijn. We hebben historie geschreven en dat is alleen maar mooi.'