Malieveld nu nog één groot zwembad, maar organisatie NN CPC Loop maakt zich geen zorgen

Een waterzuiger maakt het veld klaar voor de NN CPC Loop.
Een waterzuiger maakt het veld klaar voor de NN CPC Loop. © Ruben Kroeze
DEN HAAG - Het Malieveld in Den Haag is vrijdag één grote modderpoel door de regen die er is gevallen. Zondag is het nu nog drassige veld het verzamelpunt voor zo'n 41.000 lopers die meedoen aan de NN CPC loop. Toch zijn de organisatoren van de CPC niet bang dat het loopfeestje in het water zal vallen.
Ingrid Verheij van de CPC zegt dat ze al een jaar aan het voorbereiden zijn en dat alles op schema loopt. ´Dus zorgen maken we ons niet. Ook de plassen zijn geen probleem, want we gaan al het water wegpompen. Staatsbosbeheer gaat met een speciale zuiginstallatie over het veld rijden. Hierdoor zijn er straks minder plassen´, aldus Verheij.
Thijs, die meewerkt met het opbouwen, is vrijdag al druk bezig met het water. Met een kleine tankwagen is hij plassen aan het opzuigen. ´Het komt wel goed hoor', weet hij uit ervaring. 'Er heeft wel eens veel meer water gestaan. Als we nu de plassen wegzuigen en de grond egaliseren, scheelt dat al heel veel.´

Opbouwen

De organisatie is druk met de opbouw. ´Er moet veel gebeuren´, vertelt Verheij. ´Zo moeten er 65.000 bekersponsen en 120.000 bekertjes worden klaargezet. Alle tenten moeten worden opgebouwd. En er moeten veel wc´s worden geplaatst.´
Er zijn heel wat wc´s nodig voor 41.000 mensen. Volgens één van de mannen die de Dixies plaatst, is er straks ruimte voor zo´n 30.000 liter uitwerpselen.