Thuiszorgmedewerker TSN: 'Ik moet straks managementtaken uitvoeren voor 10 euro bruto per uur'

© Thuiszorg
DEN HAAG - Thuiszorgmedewerkers van de failliet verklaarde thuiszorgorganisatie TSN in Den Haag zijn op zijn zachtst gezegd niet blij met hun nieuwe werkgever Buurtzorg. Die organisatie neemt alle cliënten en medewerkers over van TSN. Een groep medewerkers laat weten bang te zijn dat er opeens managementtaken op hun bordje terechtkomen, waardoor de werkdruk te hoog wordt.
De
brengt een nieuwe werkwijze met zich mee. Thuiszorgmedewerkes gaan in clusters werken van tien tot twaalf mensen. Taken als roosters maken moeten medewerkers in de nieuwe werkwijze zelf gaan doen. Die extra taken passen volgens medewerkers niet in hun werkschema.
Miranda werkt al 24 jaar voor TSN in de thuiszorg. Ze vreest dat het onmogelijk wordt om al die extra taken er bij te nemen: 'De managers worden wegbezuinigd. Hun taken komen nu bij ons te liggen. Dat is onmogelijk en zeker als je bedenkt dat ik voor maar 10 euro bruto per uur werk.'

Bang voor hoge werkdruk

Ook thuiszorgmedewerkster Rebecca is niet blij met de plannen van haar nieuwe werkgever Buurtzorg. 'Ik ben bang alsnog mijn baan kwijt te raken als blijkt dat ik door de hoge werkdruk niet goed meer kan functioneren', laat zij weten.
Beide medewerkers zeggen overigens nog te wachten op de details over de plannen. Er heeft nog geen informatiebijeenkomst plaatsgevonden voor medewerkers.
Jos de Blok, directeur Buurtzorg zei eerder blij te zijn in Den Haag aan de slag te kunnen. Hij stelt de medewerkers gerust. ‘Net als Buurtzorg staat de gemeente voor goede zorg. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de manier waarop gewerkt wordt aan vernieuwing en wijkgerichte zorg. Ook heeft de gemeente extra middelen uitgetrokken voor de zorg. Dat verdienen de vaak kwetsbare cliënten, en het is ook noodzakelijk.’