Kledingadvies NN CPC Loop: 'Draag laagjes!'

DEN HAAG - Duizenden lopers gaan morgen weer van start bij de NN CPC Loop in Den Haag. Velen van hen houden al dagen de weersverwachting in de gaten. Wat voor weer wordt het en wat moet je dan aan? Het toverwoord voor morgen is laagjes!
Over wat voor laagjes hebben we het dan? 'De belangrijkste laag is ondergoed', legt Niels Groenendijk, medewerker van een hardloopwinkel uit, terwijl hij een thermoshirt omhoog houdt. 'Het is een tweede huid op je lichaam die de transpiratie wegneemt van je lichaam.' Volgens Niels is de tweede laag een goed ademend shirt, waar je doorheen moet kunnen blazen.
De derde laag is een jasje. 'Daar moet je zeker niet doorheen kunnen blazen! Jasjes zijn windstoppers.' En een krachtige wind is iets waar zondag zeker rekening mee gehouden moet worden. Een goed jasje is dus een aanrader, ook omdat er regen verwacht wordt.

'Plak je tepels af'

De organisatie heeft ook nog wel wat tips voor het lopen in koud en nat weer. Plak, vooral bij de langere afstanden, je tepels af tegen het schuren en smeer vaseline op blote gezichtsdelen. De organisatie raadt ook een pet of muts aan.
Zelfs na de wedstrijd moet je over je kledingkeuze na blijven denken. Afkoelen gaat snel, dus trek zo snel mogelijk iets warms aan.
Lees hier ook het actuele weerbericht voor zondag van weerman Huub Mizee.