CPC trekt met 41.000 lopers iets minder deelnemers dan vorig jaar

Een waterzuiger maakt het veld klaar voor de NN CPC Loop.
Een waterzuiger maakt het veld klaar voor de NN CPC Loop. © Ruben Kroeze
DEN HAAG - Er lopen zondag ongeveer 41.000 hardlopers door Den Haag. Daarmee zijn er iets minder deelnemers aan de NN CPC Loop dan vorig jaar. 'Tot vrijdag 12.00 uur konden mensen zich aanmelden. De belangrijkste reden voor het lagere aantal deelnemers is dat de Jeugdloop is uitverkocht, maar dat we het aantal kaarten daarvoor hebben beperkt', aldus Ingrid Verheij, woordvoerder van de CPC.
Het deelnemersaantal is niet wat de organisatie kopzorgen bezorgt. Door de vele regenval van de afgelopen tijd is het Malieveld namelijk doorweekt.
en rijden met een trekker met een pompinstallatie om het zo minder te maken, maar ik denk niet dat we het helemaal droog krijgen', zegt Verheij.
De woordvoerder van CPC heeft met betrekking tot het koude weer nog enkele tips voor de deelnemers. Verheij: 'Draag geen katoen, en draag wél laagjes. Als je korter dan 70 minuten loopt kan het af met twee laagjes.' Voor de mannen die een lange afstand lopen, heeft Verheij nog wel een tip: 'Je tepels kunnen gaan irriteren. Sommige mannen smeren hun tepels in met vaseline, anderen plakken ze af met een pleister. Dat kan goed helpen.'