Tientallen kinderen basisschool Den Haag onwel na schoolzwemmen

DEN HAAG - Veertig kinderen en een paar begeleiders van de Haagse basisschool Het Galjoen zijn onwel geworden na het schoolzwemmen. Zeker tien leerlingen en drie leerkrachten zijn naar het ziekenhuis gebracht.
De groep kinderen heeft gezwommen in zwembad De Houtzagerij aan de Hobbemastraat in Den Haag. Volgens de brandweer hebben de kinderen van de basisschool aan het Anna Blamanplein in de Haagse wijk Transvaal vooral last van misselijkheid en braken. Bij sommige leerlingen is een te hoge hoeveelheid koolmonoxide geconstateerd.
Het is nog onduidelijk waarom de kinderen onwel zijn geworden. Metingen in zowel het zwembad als in de school én in de bus hebben volgens een brandweerwoordvoerder niets vreemds opgeleverd. 'We zijn er dus niet achtergekomen, de GGD Haaglanden neemt dat onderzoek nu over.'    

Kinderen opgevangen

De kinderen zijn opgevangen door aanwezige ouders. Ook is er een arts aanwezig. Volgens de medewerker van de school kregen de kinderen last van hoofdpijn en misselijkheid. Veel brandweerauto's en zeker zes ambulances zijn naar de school gekomen. De lessen voor de andere leerlingen gingen gewoon door.

De eerste beelden na aankomst bij de school