NOS: Thuiszorgorganisatie TSN vanaf woensdag failliet

TSN Thuiszorg
TSN Thuiszorg © ANP
REGIO - Thuiszorgorganisatie TSN is vanaf aankomende woensdag failliet. Dat meldt de NOS. TSN was al langer noodlijdend en de verwachting was dat de organisatie binnen enkele weken zijn faillissement zou aanvragen. Bronnen melden aan de NOS dat dat woensdag gebeurt.
TSN Thuiszorg vroeg eind november uitstel van betaling aan. Een deel van de medewerkers en cliënten gaat over naar Buurtzorg Nederland. Begin maart liet Buurtzorg weten bereid te zijn om alle cliënten in Den Haag over te nemen. Dat betekent in de praktijk dat de 3.000 cliënten in Den Haag ook na een faillissement van TSN verzekerd blijven van hun hulp bij het huishouden.
Buurtzorg neemt ook alle 612 medewerkers die TSN in Den Haag heeft over, met behoud van arbeidsvoorwaarden, staat in het akkoord.

Grootste aanbieder

Nadat eind 2015 bekend werd dat TSN in financiële problemen verkeerde. In totaal maken ruim 12.000 Hagenaars gebruik van ondersteuning in de vorm van hulp bij het huishouden. TSN is momenteel de grootste aanbieder van hulp bij het huishouden in Den Haag.