Pleitnota advocaat Geert Wilders uitgelekt

Geert Wilders | Archief
Geert Wilders | Archief © ANP
DEN HAAG - Vrijdag begint de rechtszaak tegen Geert Wilders om de 'minder Marokkanen'-uitspraak in de rechtbank van Schiphol. De vraag is echter hoe Wilders verdedigd gaat worden, nu de concept pleitnota van Wilders' advocaat Geet-Jan Knoops is uitgelekt. Het AD heeft de pleitnota in handen.
Geert-Jan Knoops zegt 'geschokt te zijn' dat zijn pleitnota is uitgelekt. De pleitbezorger vermoedt dat hij gehackt is en eist daarom bij de president van de rechtbank om een onafhankelijk onderzoek. 'Wilders is ontdaan en ernstig geschokt', aldus Knoops.
In de pleitnota zet Knoops voormoedelijk uiteen waarom Wilders zal moeten worden vrijgesproken. Het is onduidelijk wat de gevolgen zijn voor het Wildersproces. Wilders en Knoops overleggen vrijdagochtend over de ontstane situatie.

Rechtbank extra beveiligd

De zitting is vrijdag in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol. De PVV-leider staat terecht voor groepsbelediging en het aanzetten tot haat na zijn 'minder Marokkanen'-uitspraak tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Hij deed zijn veelbesproken uitspraak in het Haagse café De Tijd.