ADO Den Haag verslaat NEC dankzij laat doelpunt van invaller Dion Malone

Danny Bakker in duel met Marcel Appiah tijdens ADO - NEC.
Danny Bakker in duel met Marcel Appiah tijdens ADO - NEC. © Laurens Lindhout
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft zondag in eigen huis op het nippertje NEC met 1-0 verslagen. In een lange tijd slaapverwekkende wedstrijd kwamen de nummers tien en negen van de eredivisie 89 minuten niet tot scoren. Invaller Dion Malone maakte in de slotminuut het winnende doelpunt namens de Hagenaars. Daardoor is het onderlinge verschil verkleind tot drie punten in het voordeel van de Nijmegenaren.
Het teleurstellende duel leek terecht in 0-0 te eindigen. De voor Danny Bakker ingebrachte Malone besliste in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd echter anders: 1-0. Het hoger geklasseerde NEC had de thuiswedstrijd begin oktober tegen ADO Den Haag nog
.

Middenmoter ADO hield pas voor de tweede keer dit seizoen de nul in eigen huis. De ploeg van trainer Henk Fraser is op eigen veld nu iets succesvoller dan buiten Den Haag (19 punten tegen 18 punten).

Spandoeken

Beide ploegen moesten het in het ADO-stadion, waar enkele grote spandoeken hingen met negatieve teksten over de Chinese eigenaar Wang Hui, zonder een belangrijke aanvaller doen. Bij ADO ontbrak Ruben Schaken door een knieblessure. De thuisploeg trad mede daardoor tegen NEC met slechts twee spitsen aan (Mike Havenaar en Edouard Duplan).
De Nijmeegse formatie miste clubtopscorer Christian Santos door een schorsing. Door zijn absentie kon Jay-Roy Grot (18) debuteren in het basisteam van NEC.

Machteloze indruk

Misschien wel door het ontbreken van Schaken en Santos maakte zowel ADO als NEC een vrijwel machteloze indruk. In een laag tempo dwongen beide ploegen nauwelijks kansen af. Namens de bezoekers was Anthony Limbombe in de twaalfde minuut even gevaarlijk. Uit één van de weinig vloeiende aanvallen tikte de Belgische spits de bal net naast. Bij de thuisploeg verzuimden Havenaar en Kevin Jansen in de 28ste minuut doeltreffend uit te halen.
Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. De enige doelpoging in het eerste kwartier kwam op naam van Limbombe, die van enige afstand doelman Martin Hansen testte. Met de komst van vleugelspits Ludcinio Marengo, voor middenvelder Thomas Kristensen, trachtte ADO-trainer Henk Fraser zijn ploeg vanaf de 57e minuut wat meer aanvalskracht te geven. Ook in het laatste half uur straalden beide teams echter voornamelijk onmacht uit. Het povere duel kreeg dankzij Malone echter nog wel een verrassende winnaar.
Scoreverloop ADO Den Haag - NEC 1-0 (0-0): 1-0 Dion Malone (90')
Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen, Tyronne Ebuehi, Tom Beugelsdijk, Wilfried Kanon, Aaron Meijers; Thomas Kristensen (Ludcinio Marengo, 57'), Timothy Derijck, Kevin Jansen, Danny Bakker (Dion Malone, 78'); Edouard Duplan, Mike Havenaar (Dennis van der Heijden, 83')