'Ik wist niet dat Zoetermeer zo'n wilde stad was', buurtbewoners geschrokken van overval

© Regio15
ZOETERMEER - De gewapende overval op een huis aan de Zegwaartseweg in Zoetemeer zaterdagavond, heeft grote indruk gemaakt op omwonenden. 'Het gebeurt tegenwoordig heel veel, maar toch blijf je ervan schrikken', zegt een man tegen een verslaggever van Omroep West.
De woningoverval in Zoetermeer die de politie meldde, blijkt niet te zijn gebeurd. De man heeft de overval verzonnen. Dat zegt de politie zondagavond. Wat, en of er iets is gebeurd, is onduidelijk. De recherche onderzoekt de zaak.
Een vrouw uit de buurt zag hoe ongeveer tien politieauto's zich voor haar deur verzamelden en een deel van de straat werd afgezet met een rood lint. 'Als je dat allemaal ziet, ga je niet snel naar bed. Ik zag dus ook dat de agenten hier nog heel lang zijn gebleven.'
'Ik wist niet dat het zo'n wilde stad was, Zoetermeer', zegt een andere buurtbewoner. 'Maar dat blijkt het dus wel te zijn.'

Verdachten zijn gevlucht

De overval gebeurde zaterdagavond rond half tien. De twee verdachten zijn na de overval gevlucht en nog niet gevonden. Volgens de politie droegen ze donkere kleding.
Of de verdachten iets hebben kunnen meenemen uit het huis, is nog niet bekend.