Premier Mark Rutte bij herdenking: 'Wij delen met België meer dan een grens'

REGIO - In heel Nederland hangen donderdag de vlaggen halfstok voor de slachtoffers van de aanslag in Brussel. 'Als teken van saamhorigheid in rouw en verdriet.' Dat heeft premier Mark Rutte gezegd tijdens de herdenking bij de Belgische ambassade in Den Haag.
'Wij spreken onze steun uit naar de nabestaanden en we houden elkaar stevig vast. Vol van ongeloof nog. Vol van boosheid ook. Over opnieuw een laffe aanval op onze manier van leven. Maar op deze dag zijn we ook vol van verdriet over het verlies van zoveel onschuldige levens.'
'Wij delen met België meer dan een grens, meer dan een gewone vriendschap tussen buurlanden. Wij voelen ons intens met u verbonden. Vriendschap en beschaving zullen het altijd winnen van haat en geweld’, besloot Rutte.

Tweede Kamer

Rutte legde een krans bij de ambassade en hield een toespraak. Naast de minister-president waren ook burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen, voorzitter van de Tweede Kamer Khadija Arib, voorzitter van de Eerste Kamer Ankie Broekers-Knol en de ministers Lodewijk Asscher, Jeroen Dijsselbloem, Ard van der Steur en Ronald Plasterk aanwezig.
De Tweede Kamer herdenkt donderdag om 14.00 uur de aanslagen in Brussel. De Kamer stond dinsdag al kort stil bij de radicaalislamitische terreur in de Belgische en Europese hoofdstad.