West Wekker: je vlag mag halfstok en wordt Luciano in Wassenaar de beste ijssalon van Nederland?

© ANP
REGIO - Goedemorgen! Is de slaap uit je ogen? Dan is hier je eerste nieuwsupdate van de dag. Vandaag is de dag dat je de vlag halfstok mag hangen voor de slachtoffers van de aanslagen in België. Er is ook vrolijker nieuws, want misschien wordt Luciano IJssalon in Wassenaar wel uitgeroepen tot de beste ijssalon van Nederland.
1.

Als je een vlag hebt, mag je hem vandaag halfstok hangen. 'Als teken van saamhorigheid in rouw en verdriet', zei Mark Rutte bij de herdenking bij de Belgische ambassade in Den Haag. De Tweede Kamer herdenkt donderdag om 14.00 uur de aanslagen in Brussel.
2. Weer mensen onwel in De Houtzagerij
Voor de tweede keer in korte tijd zijn er mensen onwel geworden in zwembad De Houtzagerij aan de Hobbemastraat in Den Haag. De oorzaak van de onwelwordingen is nog niet bekend. De brandweer heeft metingen verricht, maar heeft nog geen oorzaak gevonden. Het bad blijft donderdag dicht.
3. Luciano de beste ijssalon van Nederland?
Haal jij wel eens ijs bij Luciano in Wassenaar? Dan kan het zomaar zijn dat je dat doet bij de beste ijssalon van Nederland. Luciano is genomineerd. Duimen dus! Of kunnen we beter zeggen: likken maar!
4. The Passion door leerlingen in Zoetermeer
Het belooft weer een groot spektakel te worden: de uitvoering van de Passion op basisschool De Oranjerie in Zoetermeer. Leerlingen en leerkrachten spelen de rollen. Net als bij de landelijke Passion worden er bekende Nederlandse liedjes gezongen in de openlucht. Maximaal 1.500 mensen kunnen komen kijken.
5. Keukenhof opent met groot Delfts blauw bloemenmozaïek
De Keukenhof opent weer zijn deuren. Als thema heeft het park 'De Gouden Eeuw' gekozen. Daarbij is als extra attractie een groot Delfts blauw bloemenmozaïek aangelegd. Jaarlijks bezoeken gemiddeld zo'n 800.000 bezoekers de Keukenhof.
Het weer: het wordt bewolkt met nauwelijks opklaringen. In de avond is het bewolkt, maar gelukkig wel droog. Er waait een matige noordwestenwind.