Week van Toen - de hoogtepunten van de jaren zeventig

DEN HAAG - Van 11 tot en met 17 april staat Radio West in het teken van de fifties, sixties en seventies, oftewel de jaren '50, '60 en '70. In de Week van Toen haalt de omroep herinneringen op over uitgaan, hobby's, muziek, eten en gebeurtenissen uit die tijd. De hoogtepunten van de jaren zeventig - we hebben de meest bijzondere voor je op een rijtje gezet.
1970
De Amerikaanse gitarist Jimi Hendrix neemt een overdosis slaappillen in, raakt in coma, stikt hij in zijn eigen braaksel en overlijdt.
1971 De ‘doorzonwoning’ doet haar intrede. Deze nieuwe woningen hebben grote ramen aan de voor- en achterkant, zodat de zon de hele dag door het huis kan schijnen.
1972 Er is een ware Pippi Langkous-rage ontstaan naar aanleiding van een televisieserie gebaseerd op de boeken van Astrid Lindgren.
1973 Wim Kan komt voor het eerst met zijn oudejaarsavondconference op televisie. Met 8,8 scoort hij de hoogste waardering aller tijden.
1974 ABBA wint het Eurovisiesongfestival met het nummer Waterloo.
1975 Macramé is helemaal hip. Nederland knoopt massaal plantenhangers, wandkleden en sieraden in elkaar. Natuurlijk in typische jaren zeventigkleuren beige, oranje en paars.
1976 De Tweede Kamer gaat akkoord met een versoepeling van de opiumwet. Het roken van een jointje is vanaf nu gedoogd.
1977 The King overlijdt in de badkamer van zijn huis in Mephis. Elvis Presley overlijdt officieel door een hartstilstand, maar later blijkt dat er een cocktail van pillen in zijn lijf zat.
1978 John Travolta is the bomb. Zowel Grease als Saturday Night Fever zorgen voor hoge bezoekersaantallen in de bioscopen.
1979 Sony presenteert de allereerste ‘walkman’.