Vanaf nu uitgebreid dineren in de Julianakerk

DEN HAAG - De Julianakerk in de Haagse wijk Transvaal is in een nieuw jasje gestoken. Een paar jaar geleden werd er nog gebeden, maar nu wordt er naar hartenlust gegeten. Vrijdag opende er namelijk een restaurant in de kerk.
In de kerk uit 1926, waar de koninklijke familie ook wel eens haar opwachting heeft gemaakt, wordt mediterraans eten geserveerd. 'Maar geen fastfood, dat heb je al genoeg in deze wijk', aldus restauranteigenaar Atalay.
Ruim twee jaar is er hard gewerkt om het plan te realiseren. Atalay heeft bewust gekozen voor het kerkgebouw in Transvaal. In de etnisch zeer diverse wijk zou het restaurant volgens hem een bijzondere rol kunnen spelen. 'Eten brengt mensen uit alle windstreken samen en een kerk is dan het ideale decor om elkaar te ontmoeten.'

Opening

Er is flink wat veranderd aan het pand om er een restaurant van te kunnen maken. Tijdens de verbouwing zijn de authentieke elementen van de negentigjaar oude kerk gespaard. De glas-in-lood ramen en de hoge koepel zijn onder meer nog te bewonderen tijdens het eten.
Het restaurant is vanaf vrijdag open voor bezoekers, maar wordt later dit jaar nog officieel geopend door burgemeester van Aartsen.