Kringloopwinkel Voorschoten gedwongen spullen naar grofvuil te brengen

VOORSCHOTEN - De enige kringloopwinkel van Voorschoten moet misschien al z'n spullen naar het grofvuil brengen. Eigenaren Ed van Leeuwen en zijn vriendin Ingrid van het Hof zijn de wanhoop nabij, want op 30 april loopt de huur van het pand af. Voor die tijd moeten ze een andere plek gevonden hebben.
Ed en Ingrid hebben hun ziel en zaligheid de afgelopen jaren in de winkel aan de Dobbeweg gestoken. Maar de huur van het huidige pand is te hoog geworden en de gemeente heeft al laten weten niks te kunnen betekenen: het zou om een conflict gaan tussen huurder en verhuurder. 'Het is vreselijk', zegt Ingrid van het Hof. 'De afgelopen jaren hebben Ed en ik het samen allemaal opgebouwd. Dus het is gewoon een drama.'
Ook de vaste klanten vinden het heel erg dat de kringloopwinkel dicht moet. 'Als je ook hoort hoeveel mensen hier naartoe komen om te spullen te kopen of om overbodige spullen weg te brengen, dan denk ik dat deze winkel zeker een functie heeft', zegt een vaste klant.

Maatschappelijke functie

De Kringloop biedt ook werk aan mensen met een beperking en werkt samen met de reclassering. Mede door die maatschappelijke functie hoopt eigenaar Ed van Leeuwen dat Voorschoten kan helpen bij het vinden van een andere locatie. Maar veel hoop heeft hij niet meer. 'In de buurgemeenten zijn ze wel begaan met de kringloopwinkels, maar ze laten me hier aan m'n lot over.'
En dus zullen al de tweedehands spullen waarschijnlijk nog voor 30 april naar het grofvuil gaan. De winkel neemt geen goederen meer aan en is in ieder geval nog tot eind april open.