West Wekker: 88-jarige vrouw bruut beroofd en honderden liepen mee in stille tocht voor Oussama

Honderden mensen bij de stille tocht Oussama
Honderden mensen bij de stille tocht Oussama © Omroep West
REGIO - Goedemorgen! Een 88-jarige Leidse vrouw is bruut beroofd van haar tas en een paar honderd mensen liepen mee in de stille tocht voor de doodgestoken 18-jarige Hagenaar Oussama.
1.

Zo'n 250 mensen hebben donderdagavond meegelopen tijdens een stille tocht voor de vorige week doodgestoken Oussama. De tocht ging langs de plek waar de 18-jarige jongen om het leven kwam. De tocht was niet alleen bedoeld voor de omgekomen Oussama; de initiatiefnemers wilden een vreedzame tocht tegen zinloos geweld.
2. 'Politie niet buiten haar boekje bij aanpak jeugdbende Den Haag Zuidwest'
Het Openbaar Ministerie (OM) en de politie zijn niet over de schreef gegaan bij het opsporen van de vermeende jeugdbende uit Den Haag Zuidwest. Dat stelt de officier van justitie in een reactie op verwijten door advocaten van de verdachten. 'De feiten worden door hen naar eigen inzicht geïnterpreteerd en verdraaid', luidt de reactie van het OM.
3. 88-jarige vrouw bruut beroofd van tas; politie zoekt twee jongens
Een 88-jarige vrouw werd op woensdagmiddag aan het Parkzicht in Leiden door twee jongens bruut beroofd van haar tas. De hoogbejaarde vrouw raakte lichtgewond bij de beroving. De politie is op zoek naar twee (vermoedelijk) minderjarige jongens.
4. Speeltuin Wateringse Veld moet ondanks actie wijken voor nieuwbouw
Een poging van twee kinderen om de speeltuin in de Haagse wijk Wateringse Veld te behouden, heeft geen succes gehad. De Haagse gemeenteraad heeft donderdagavond ingestemd met het vernieuwen van het bestemmingsplan voor de wijk. Daardoor wordt ook opnieuw bouw op de plek van de speelplaats toegestaan.
5. Handbal: Dames Quintus naar bekerfinale na overwinning op Foreholte
De handbalsters van Quintus uit Kwintsheul hebben donderdagavond de bekerfinale bereikt. In eigen huis was de eredivisionist met 40-16 te sterk voor eerstedivisionist Foreholte uit Voorhout.
Het weer
Het is vrijdagochtend bewolkt met wat buiige regen, al breekt in de middag de zon af en toe door. Toch ontstaan er ook snel enkele nieuwe buien, gevolg door meer regen in de avond. Een wisselvallige dag dus. De temperatuur komt uit op ongeveer 13 graden en de wind waait vrij krachtig.
Vanavond op TV West
In het programma Trots! zien we bijzondere verhalen van mensen die enorm trots zijn op zichzelf of iemand anders. Presentator Johan Overdevest zet ze in het zonnetje! In deze aflevering zien we Griet die een beperking heeft en trots is op René, haar man. Hij is haar grote steun en toeverlaat. En we zijn trots op 15-jarig pianotalent Nathan. Afgelopen weekend kwamen zijn opa en oma naar Nederland omdat Nathan in de finale stond van het prestigieuze Steinway Piano Concours. Nathan won de finale en mag nu in september naar Hamburg voor het internationale festival. Tot slot zijn we trots op Sarie - oprichtster en hoofd vrijwilligster van De Speelwinkel in Gouda. Ze doet dit vrijwilligerswerk al 37 jaar met heel veel passie.