Lintjesregen 2016: Krimpenerwaard

Lintjesregen
Lintjesregen
SCHOONHOVEN - In Krimpenerwaard zijn dinsdag weer lintjes uitgereikt. Twaalf inwoners hebben een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Alle gedecoreerden zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.
Tekst zoals aangeleverd door gemeente.

Cock van Holten – Schoonhoven – 84 jaar

De heer van Holten was zeer lange tijd actief als muzikant van TAVENU. Hij leverde grote bijdragen aan evenementen en jubilea van de vereniging. Nog steeds schenkt hij wekelijks koffie in Het Bastion tijdens repetitieavonden.
Van Holten is betrokken lid van de Historische Vereniging Schoonhoven sinds de oprichting. Zeer bijzonder is zijn grote en unieke verzameling historische foto’s van Schoonhoven sinds de 19de eeuw. De ‘Collectie Van Holten’ is inmiddels gedigitaliseerd. Van Holten organiseert nog steeds fotopresentaties.    

Marijke Schouten – van Oosten – Schoonhoven -  58 jaar

Mevrouw Schouten is meer dan 15 jaar bestuurslid en vrijwilliger bij Oranjevereniging Oranje Boven.
Zij is zeer betrokken bij de organisatie van de Intocht van Sinterklaas, de Avondvierdaagse, Dodenherdenking, Bevrijdingsdag, de Zilverstadtocht. Ook is zij verkeerregelaar bij evenementen in Schoonhoven.  

Gerrit de Kovel – Schoonhoven – 68 jaar

De heer De Kovel is sinds 1999 vrijwilliger bij de SWOS. 40 weken per jaar kookt hij een keer per week de ‘sociale maaltijd’.
Ook bezorgt hij eens in de zes weken voor Tafeltje Dekje maaltijden aan huis. Verder is hij medeorganisator van fietstochten van de SWOS.
De heer De Kovel bezoek namens de Hervormde gemeente Schoonhoven regelmatig ouderen en was lid van het college van Diakenen.
Samen met zijn vrouw neemt hij 2 keer per jaar de verantwoordelijkheid over van het beheerdersechtpaar van Stichting De Oase (o.a. tijdelijke huisvesting van zendelingen op verlof) in Bergen. Ook helpt hij vluchtelingen bij hun inburgering.

Maartje de Kovel – Looren – Schoonhoven – 66 jaar

Mevrouw De Kovel bezoekt namens de Hervormde Gemeente Schoonhoven nieuwe gemeenteleden en ouderen. Zij vormt, met het wijkteam, de oren en ogen van de predikant en ouderlingen van de gemeente.
Sinds 2001 is zij vrijwilliger bij de SWOS en net als haar man verzorgt zij 40 weken per jaar een keer per week de ‘sociale maaltijd’ bij de SWOS. Mevrouw De Kovel kookt ook bij bijzondere gelegenheden.
Tevens is zij medeorganisator van de fietstocht van de SWOS en helpt zij vluchtelingen bij hun inburgering.    

Hans Straver – Schoonhoven – 72 jaar

De heer Straver was ruim 15 jaar bestuurslid van VVV Schoonhoven. Als zodanig is hij een van de initiatiefnemers van de succesvolle Nationale Zilverdag, die dit jaar de 32ste editie kent.
De heer Straver was vier jaar secretaris van Gemeentebelang Schoonhoven en in 2006 gekozen als gemeenteraadslid en commissielid ruimtelijke ordening. Verder was hij medeoprichter van de Belbus Schoonhoven.
Hij zet zich al geruime tijd in voor de medemens in de derde wereld. Samen met een partner is met eigen middelen grond aangekocht in Ghana en zijn er huizen, een schooltje en een hospitaal gebouwd voor mensen die lepra hebben. De leprozen hebben hierdoor een menswaardiger bestaan gekregen.  

Anton Littel Lekkerkerk – 72 jaar

De heer Littel is al meer dan 25 jaar actief voor Oranjevereniging Oranje Nassau. Ook is hij medeoprichter van het plaatselijk 4- mei Comité en zet hij zich sinds 1987 in, op diverse terreinen, voor de PKN gemeente Lekkerkerk.
De heer Littel bezorgt maaltijden bij senioren, is vrijwilliger bij de Thuishulp en bezorgt hij voedselpakketten van de Voedselbank.    

Piet Speksnijder – Lekkerkerk – 66 jaar

De heer Speksnijder is sinds 1982 actief in de PKN- gemeente ’t Venster in Lekkerkerk. Hij vervulde daar verschillende functies en rollen.
Ook voor het stichten van de christelijke gemeente in Bunde/Meerssen zette hij zich in. In zijn woonplaats Lekkerkerk was hij als bestuurslid meer dan 23 jaar betrokken bij het christelijk onderwijs. Hij was in 2011 initiator van de PCPO Krimpenerwaard.

Harry Molenberg – Bergambacht  - 66 jaar

De heer Molenberg heeft een zeer lange staat van dienst als vrijwilliger bij vv Bergambacht. 25 jaar maar liefst zat hij in de kantinecommissie – sinds 2011 als voorzitter - en was hij scheidsrechter.
Ook al 25 jaar zet de heer Molenberg zich in als organisator van de jaarlijkse collecte in Ammerstol en Bergambacht voor het Diabetes Fonds.

Aartje Molenberg – Noorlander – Bergambacht  65 jaar

Mevrouw Molenberg heeft een even lange staat van dienst als haar man. Ook zij was 25 jaar vrijwilliger bij vv Bergambacht. Zij was ook lid van de kantinecommissie en voorzag als zodanig heel veel mensen van koffie, thee of andere drankjes en hapjes.
De heer en mevrouw Molenberg waren beiden betrokken bij de organisatie van vele gezellige avonden bij vv Bergambacht.
Samen met haar man organiseerde zij de collecte van het Diabetes Fonds en zorgde ervoor dat er  voldoende collectanten waren.  

Corrie de Gier – Otterspeer Gouderak  – 54 jaar

Mevrouw De Gier is al vele jaren te vinden op basisschool De Bron in Gouderak. Zij is er bijna dagelijks om hand - en spandiensten te verrichten. Een onmisbare steun voor de leerkrachten en leerlingen.
Mevrouw De Gier was secretaris en later voorzitter van zangkoor Zang & Vriendschap. Ook is zij actief als vrijwilliger bij de bibliotheek en is zij mantelzorger voor familieleden.

Henk Hofwegen – Krimpen aan de Lek – 86 jaar

De heer Hofwegen zet zich al jaren in voor het mooie dorp Krimpen aan de lek. Al 37 jaar is hij actief als bestuurslid, met verschillende functies, bij IJsclub Thialf en al 35 jaar bestuurslid en hoofd technische commissie van Watersportvereniging De Lek.
Daarnaast is hij al 50 jaar vrijwilliger bij Motor- en Automobielclub Krimpenerwaard.

Mariët Verkuil – Broere – Lekkerkerk  -  62 jaar

Mevrouw Verkuil zet zich als jaren, in verschillende functies, in voor de kerkelijke gemeente Lekkerkerk. Al 45 jaar is zij organist en begeleidt zij de samenzang tijdens de zondagse - en ook doordeweekse- diensten.
Ze maakt ook deel uit van de kerkenraad als diaken en wijkbezoekers. Binnen de NPV Nederlek en Ouderkerk is zij ruim 15 jaar bestuurslid en houdt zij zich bezig met de PR. Mevrouw Verkuil is altijd aanwezig bij de maandafsluitingen in de Breeje Hendrick.
Sinds 1995 is zij lid van de Protestantse Vrouwenvereniging Priscilla en sinds 2015 is zij hiervan de voorzitter.