Toerist in Zuid-Holland? Reis van Keukenhof via Archeon naar Scheveningen met één ticket

Toeristen in Keukenhof. Foto Dirk Verhoeven
Toeristen in Keukenhof. Foto Dirk Verhoeven
REGIO - Toeristen in Zuid-Holland reizen vanaf nu makkelijker met het openbaar vervoer naar toeristische trekpleisters in de regio. Met een speciale dagkaart, het Tourist Day Ticket, kun je onbeperkt door de provincie reizen met verschillende vervoersbedrijven.
De vervoerders Arriva, Connexxion, HTM, HTMbuzz, RET, Veolia en Waterbus hebben zich bij dit initiatief aangesloten. Toeristen die met de treinen van NS willen reizen, kunnen daar dus niet de dagkaart voor gebruiken. 'Op dit moment is het inderdaad het geval dat we daar niet aan mee doen. Dat blijft op korte termijn ook zo. Wellicht dat het op latere termijn interessant is om mee te doen', reageert de NS op het initiatief. Floor Vermeulen, Gedeputeerde in Zuid-Holland, vindt dat spijtig. 'De 'lange termijn' klinkt als een 'onbekende vertraging' en dat is jammer, want de reiziger of toerist wil kwaliteit.'
Het Tourist Day Ticket is verkrijgbaar als dagkaart en te gebruiken als ov-chipkaart waarmee de reiziger in- en uitcheckt. De kaart kost 13,50 euro. De dagkaart is te koop bij de verkooppunten van de vervoerders, Rotterdam The Hague Airport, hotels en VVV-kantoren in Zuid-Holland. Het Tourist Day Ticket is één van de samenwerkingsprojecten van de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.