Bejaarde vrouw (91) bedreigd, geslagen en beroofd in eigen huis

© John van der Tol
DEN HAAG - Een 91-jarige vrouw is zaterdagavond in haar huis op de De Savornin Lohmanlaan in Den Haag beroofd. Een man deed zich voor als monteur en dwong de vrouw, nadat hij haar had geduwd en geslagen, haar pinpas en pincode af te staan.
De vrouw kreeg aan het begin van de avond bezoek van de dief. De verdachte zei tegen het slachtoffer dat hij vanwege een lekkage naar binnen moest. Daarna is de man weggegaan, maar na een uur stond hij weer voor de deur en drong hij naar binnen. De verdachte eiste dat de 91-jarige vrouw haar pincode zou geven.
Nadat de dief haar bedreigde, duwde en sloeg, besloot de vrouw de pincode te geven. Vervolgens is de man ervandoor gegaan. De bange vrouw durfde pas na een paar minuten de buren te waarschuwen, die de politie belden. Inmiddels had de verdachte volgens de politie al een aanzienlijk geldbedrag opgenomen. De bejaarde vrouw is door ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Signalement

De verdachte is ongeveer 34 jaar en is lichtgetint. Hij is tussen de 1,70 en 1,75 meter lang en heeft een kaal hoofd met kort haar aan de zijkanten. De dief heeft een schriel postuur en geen gezichtsbeharing. Hij spreekt accentloos Nederlands.
De man droeg tijdens de beroving zwart/donkerblauw windjack van leer. Tijdens zijn eerste bezoek droeg hij geen jas maar een crèmekleurige blouse.