Politie schiet man in been in centrum van Den Haag

Afzetting politie na schietpartij Prinsegracht Den Haag
Afzetting politie na schietpartij Prinsegracht Den Haag
DEN HAAG - Een vechtersbaas is woensdagochtend door de politie in zijn been geschoten in het centrum van Den Haag. De man hield zich niet aan instructies van de agenten.
Agenten kwamen af op de melding van een vechtpartij op de Prinsegracht, ter hoogte van poppodium het Paard. Bij de vechtpartij zou ook een vuurwapen zijn gezien. De groep werd om de hoek in de Lange Beestenmarkt door de politie tegengehouden en gecontroleerd.
'Er was mogelijk een vuurwapen in het spel', aldus een woordvoerder van de politie, 'dus neem je bij zo'n controle extra maatregelen voor je eigen veiligheid. Wie zich niet aan de instructies houdt, wordt neergeschoten. Dat is ook gezegd.' En de neergeschoten man deed volgens de politie niet wat er van hem werd gevraagd.

Door hond gebeten

Het incident vond plaats rond 6.00 uur. De politie laat verder weten dat een tweede verdachte is gebeten door een politiehond en dat ook een derde verdachte is aangehouden. Stadsvervoerder HTM liet weten dat bus 25 op verzoek van de politie enige tijd werd omgeleid.
Omdat agenten hebben geschoten doet de Rijksrecherche onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM). Het OM laat desgevraagd weten nog niet te kunnen zeggen wat er is gebeurd en waarom is geschoten. Daarvoor wacht het de bevindingen van de Rijksrecherche af.