West Wekker: Heldinnen redden kat op Het Spui en Haagse kinderen doen kinderdictee

West Wekker van vrijdag 29 april
West Wekker van vrijdag 29 april
DEN HAAG - Een hele goede morgen! Lekker wakker geworden op de laatste dag van de werkweek? Zo niet, dan is hier je West Wekker. Gisteren was namelijk de dag dat een paar meisjes een gedumpte kat op het Spui redden. De heldinnen!
1.

Er is ook minder nieuws. Veel Hagenaars hebben last van schimmel en vocht in hun huis. Daarom openden we bij Omroep West een
. Sommigen zijn de wanhoop nabij. 'Ik heb mijn slaapkamer al zes maanden niet gebruikt', aldus Mohammed Tighadouine.
2. Kat gered door meisjes op Spui
Dat de jeugd de toekomst heeft, bewezen een paar meiden op het Spui donderdagmiddag. Daar werd een kat gedumpt, waarop de heldinnen zich ontfermden over het beestje. De dierenambulance nam de kat vervolgens mee.
3. Wat levert het 10.000-banenplan nu echt op?
Het klonk heel mooi een jaar geleden. 10.000 extra banen in Den Haag. In de praktijk blijkt het heel moeilijk te meten of het eigenlijk goed gaat met het plan. Er kwamen namelijk wel banen bij, maar er gingen ook meer mensen de bijstand in.
4. Haags kinderdictee
Moeilijke woorden, hoofdletters bij plaatsnamen, afbreekstreepjes, de tussen-n. Best lastig toch? De leerlingen van de groepen 8 van Haagse basisscholen krijgen de kans om hun taalgevoel en woordkennis te meten in het Groot Haags Kinderdictee. Bibliotheek Den Haag organiseert de voorrondes en de finale! In 2014 won een Pools meisje.
Het weer
Verwacht niet te veel zon vandaag. Wolken en regen zul je vandaag meer zien. Ook is er een vrij krachtige zuidwestenwind te voelen.
Vanavond op TV West
In het programma Trots! bijzondere verhalen van mensen die enorm trots zijn op zichzelf of iemand anders. Presentator Johan Overdevest zet ze in het zonnetje! In deze aflevering: Sylvia is trots op haar dochter Sharon. Sharon heeft het syndroom van Crouzon en heeft daardoor veel tegenslagen gehad. Ondanks alles staat ze positief in het leven en werkt ze 32 uur per week. Sylvia is hier super trots op en wil dat op een speciale manier aan haar laten weten! Manon is trots op haar poppenverzameling; zij heeft 450 poppen uit 168 landen. En de kersverse ouders Johan en Yara zijn apetrots op hun pasgeboren baby. Johan zoekt ze op in het Hagaziekenhuis.