Voorburgse ondernemers nemen sportmerk Beltona uit Rijswijk over

VOORBURG - Ondernemers Marcel Commers en Wim van Leeuwen uit Voorburg zijn per 1 mei de nieuwe eigenaren van sportmerk Beltona uit Rijswijk. Donderdag hebben ze een akkoord bereikt met de huidige eigenaar, Pudan Chand.
Commers en Van Leeuwen hebben een geschiedenis bij voetbalvereniging Wilhelmus in Voorburg. 'We zitten midden in de sportwereld in de Haagse regio', vertelt Commers, die ook een onderhoudsbedrijf heeft.
'Toen we anderhalve week geleden met de eigenaar gingen praten, waren er al andere kandidaten voor een overname. Wij hebben dan ook snel moeten handelen.' Welk bedrag er voor het sportmerk betaald is, willen de twee Voorburgers niet bekendmaken. Ook de medewerkers van het bedrijf, dat sinds 1985 bestaat, worden overgenomen.

150 sportverenigingen gebruiken het merk

Op dit moment gebruiken zo'n 150 sportverenigingen kleding en andere artikelen van Beltona. In de Haagse regio voetballen clubs RKAVV, Wilhelmus, Semper Altius en VUC in Beltona-kleding.
Volgens Commers is het doel om Beltona te laten groeien. 'Momenteel zitten we vooral in het voetbal, handbal, korfbal en volleybal, maar we willen ook sportkleding en sportspullen gaan leveren aan hockeyers, wielrenners en atleten.'