Gehandicapte vrouw in scootmobiel slachtoffer van straatroof in Den Haag

Den Haag - Onderweg naar een vriendin wordt een gehandicapte vrouw in een scootmobiel beroofd van haar tas. De dader is een man op een fiets die ontzettend stonk en vieze kleding droeg.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 3 mei. Meer zaken zijn
te vinden.
De 52-jarige vrouw heeft een spierziekte, maar kan zich met behulp van haar scootmobiel aardig verplaatsen. Op woensdag 13 april rond 19.00 uur is ze op weg naar een vriendin. Ze is vanaf de Weimarstraat de Valkenboskade in Den Haag op gereden. Ter hoogte van de snackbar op de kruising met de Jasmijnstraat ziet ze een man met een fiets staan.
De man kijkt haar aan en de vrouw heeft er meteen geen goed gevoel bij. Ze wil snel doorrijden, maar dan komt de man op haar af. Hij gaat naast haar fietsen en fietst een aantal rondjes om haar heen. Op het moment dat de vrouw wil oversteken grist hij haar handtas uit het mandje van haar scootmobiel en daarmee gaat hij er vandoor richting de Fahrenheitstraat.

Signalement straatrover

Het gaat om een licht getinte man van tussen de 30 en 35 jaar oud. Hij zag er onverzorgd en vies uit en stonk heel erg. Hij heeft zwart haar, een mager postuur en hij droeg een kort wit jasje en een hele vieze spijkerbroek. De vrouw omschreef hem als een junk.
De man reed op een oude herenfiets met opvallende kleuren groen, blauw en rood, die er zelf op gemaakt waren. Hij heeft de zwarte schoudertas van nepleer van het slachtoffer meegenomen met daarin persoonlijke spullen en medicijnen. Misschien heeft u die tas ergens gevonden.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem