'ZZ Leiden is klaar voor play-offs tegen Donar Groningen', zegt Jeroen van der List

Jeroen van der List (r) tijdens ZZ Leiden - Aris Leeuwarden
Jeroen van der List tijdens ZZ Leiden - Aris Leeuwarden. © Orange Pictures
LEIDEN - ZZ Leiden begint zaterdagavond aan de play-offs. In de komende weken hoopt de trots van Leiden voor de vierde keer landskampioen basketbal te worden. Om de finale te bereiken moet eerst Donar Groningen in een best-of-seven-serie worden verslagen. De andere halve finale gaat tussen Landstede Basketbal en Shoeters/Den Bosch.
'We kenden een moeilijk seizoen', zegt ZZ Leiden-speler Jeroen van der List. 'We waren nog niet klaar voor de Europese wedstrijden aan het begin van het seizoen. Ook hadden we heel vaak blessures en waren we incompleet bij wedstrijden.'
Leiden en Groningen zijn erg aan elkaar gewaagd. 'Wij moeten ons eigen spel spelen. Dat is snel spel en transitie. We moeten zorgen dat we ons niet laten kisten door Groningen en met de scheidsrechter bezig zijn. Dat werkt averechts', aldus Van der List.
Leiden opent de halve finale-cyclus zaterdagavond met een thuiswedstrijd. Dinsdag is de tweede wedstrijd in Groningen, wedstrijd drie wordt donderdag in Leiden gespeeld. Op 7 mei is het vierde duel in Groningen. Indien noodzakelijk wordt er een vijfde (Leiden), zesde (Groningen) en zevende (Leiden) gespeeld.