Plannen om Keukenhof in Lisse te vernieuwen zijn van de baan

© ANP
DEN HAAG - Het project Dutch Green Inspiration Center in de Keukenhof in Lisse gaat niet door. Dat heeft tv-tuinman Lodewijk Hoekstra, een van de initiatiefnemers van het project, zaterdag op een bijeenkomst van het Flower Science Café in Noordwijkerhout bekendgemaakt.
Volgens Hoekstra is het initiatief slachtoffer geworden van de fusie van landgoed Keukenhof en bloementuin Keukenhof, schrijft het Leidsch Dagblad. Het nieuwe bestuur zou niet achter het project staan. Een andere meespelende factor zou volgens Hoekstra kunnen zijn dat hij in een vakblad de Keukenhof 'enigszins oubollig' heeft genoemd.
Bart Siemerink, de directeur van de bloementuin en het landgoed, zegt tegen het Leidsch Dagblad nog nooit met Hoekstra gesproken te hebben. Los daarvan lijkt het hem en de rest van het bestuur geen haalbaar project. Dat Hoekstra de Keukenhof oubollig heeft genoemd, heeft er volgens hem niks te maken.

Keukenhof 2.0

Op de Keukenhof zou een centrum gebouwd worden waar de vernieuwing van de bloemen- en plantensector wordt tentoongesteld. Daarmee wilden de initiatiefnemers de tuinbouw, agricultuur, het watermanagement en de duurzaamheid zichtbaar maken voor publiek.
'Het moet een permanente expositie worden. Daarbij geven we ook antwoorden op de vragen van deze tijd, zoals klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en leefbaarheid in stedelijke omgeving', zei Lodewijk Hoekstra er in maart vorig jaar over tegen Omroep West. Samen met tuin- en landschapsontwerper Nico Wissing was hij de initiatiefnemer van het project Dutch Green Inspiration Center.