ADO Den Haag houdt Heracles op gelijkspel in Almelo

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft zijn laatste uitwedstrijd van het seizoen met 1-1 gelijkgespeeld bij Heracles. In Almelo vielen beide doelpunten pas na de rust. Edouard Duplan zette ADO halverwege de tweede helft op voorsprong, maar één minuut voor tijd bepaalde invaller Paul Gladon de eindstand op 1-1. Heracles is nu zeker van een play-offs om Europees voetbal, ADO staat nog steeds elfde in de eredivisie.
Voorafgaand aan de wedstrijd moest Heracles met het oog op de play-offs een thuiszege noteren om zeker te zijn. Later bleek dat niet meer nodig door de uitslagen op de andere velden. De ploeg kan nog hooguit zevende worden. De Almeloërs drongen in de eerste helft echter zelden aan. Pas in de slotfase kreeg het team van trainer John Stegeman voor eigen publiek enkele kansen. Met name Wout Weghorst mocht zich aanrekenen dat hij kort voor rust niet scoorde.
Ook in de tweede helft wisten beide ploegen weinig indruk te maken in Almelo. Enkele halve kansjes leken het hoogtepunt, totdat tegen de verhoudingen in Edouard Duplan ineens de score opende. Hij kreeg de bal panklaar aangeleverd van Giovanni Korte, die goed had gezien dat hij beter kon afleggen dan voor eigen kans gaan. Aaron Meijers kreeg zelfs de kans om de tweede treffer te maken, maar rekende buiten doelman Bram Castro.

Papieren kans
Met een zege in het vizier en met de stand op andere velden in het achterhoofd mocht ADO heel even hopen op een papieren kans op de play-offs. Daar zaten nogal wat mitsen en maren aan, maar het kon. Totdat Ramon Zomer in de slotfase de gelijkmaker binnenschoot. Een mooie draai om de as luidde een hard schot in de bovenhoek van het doel in.

Scoreverloop Heracles Almelo - ADO Den Haag 1-1 (0-0):
0-1 Edouard Duplan (68'), 1-1 Paul Gladon (88')
Heracles Almelo: Bram Castro; Robin Gosens, Gino Bosz, Ramon Zomer, Mark-Jan Fledderus (Tim Breukers, 72'); Thomas Bruns, Joey Pelupessy, Iliass Bel Hassani (Paul Gladon, 87'); Jaroslav Navratil (Tarik Kada, 75'), Wout Weghorst, Peter van Ooijen
ADO Den Haag: Martin Hansen; Tyronne Ebuehi, Tom Beugelsdijk, Wilfried Kanon, Aaron Meijers; Kevin Jansen, Thomas Kristensen, Edouard Duplan (Gianni Zuiverloon, 83'), Danny Bakker (Timothy Derijck, 58'); Dennis van der Heijden (Giovanni Korte, 46'), Mike Havenaar