Zeilen: Brons voor Mulder en De Koning in Hyères

Brons voor Mandy Mulder en Coen de Koning in Hyères.
Brons voor Mandy Mulder en Coen de Koning in Hyères. © Teunis van der Poel
POELDIJK - Het olympische zeilduo Mandy Mulder/Coen de Koning heeft zondag bij de wereldbekerwedstrijden in Hyères brons veroverd in de Nacra17. Het Nederlandse tweetal eindigde in Zuid-Frankrijk in de afsluitende medalrace op de vierde plek. Daardoor stegen de Poeldijkse Mulder en De Koning naar de derde plaats in de eindstand, op tien punten van de Spaanse winnaars Fernando Echávarri/Tara Pacheco van Rijnsoever.
Grote winnaars in de Nederlandse afvaardiging waren
. Zij zagen zaterdag hun olympische rivalen Nina Keijzer en Claire Blom buiten de medalrace vallen (twaalfde). Daarmee was voor de Haagse Bekkering en Duetz uit Delft het olympische ticket in de 49erFX binnen. Het dolgelukkige duo greep zondag net naast een medaille in de eindstand (vierde).
Afrodite Zegers-Kyranakou (Den Haag) en Anneloes van Veen (Naaldwijk) eindigden in de 470-klasse op de vijfde plek. In de Laserklasse belandden Nicholas Heiner op de achtste plaats en Hagenaar Rutger van Schaardenburg, die namens Nederland aan Rio 2016 deelneemt, op de tiende plek. De Haagse windsurfster Lilian de Geus moest in het eindklassement genoegen nemen met de zevende plaats.