Louis van Gaal trekt aan haren van Engelse journalist

Manchester United-manager Louis van Gaal.
Manchester United-manager Louis van Gaal. © Orange Pictures
NOORDWIJK - Louis van Gaal heeft zondag weer eens van zich doen spreken. De Noordwijkse manager van Manchester United trok na het gelijkspel tegen Leicester City (1-1) voor het oog van de draaiende camera aan het haar van een Engelse journalist, die hem iets vroeg over een duel tussen Marouane Fellaini en Robert Huth. 'Als ik jou bij je haar pak, hoe zou jij dan reageren?', zei Van Gaal spottend.
De verslaggever van Sky Sports had Van Gaal gevraagd naar de reactie van Fellaini, die een elleboog en klap uitdeelde aan Huth bij een duel in het strafschopgebied. Op tv-beelden is te zien dat de verdediger van Leicester City de Belgische middenvelder van ManUnited in diens enorme krullenbos grijpt. Tegelijkertijd plant Fellaini zijn elleboog op de keel van Huth, die hij daarna ook nog een klap geeft.


'Ieder normaal mens zou zo reageren', zei Van Gaal, terwijl hij even aan het haar van de verslaggever plukt. 'Alleen bij seks-masochisme is dit toegestaan, in andere situaties niet. Het had een strafschop voor ons moeten zijn.'