Zoetermeerder die zijn vrouw doodstak moet 12 jaar de cel in

ZOETERMEER - Een man die vorig jaar in Zoetermeer zijn vrouw met 73 messteken om het leven bracht, moet van de rechter twaalf jaar de cel in. Volgens de rechtbank was Bram B. zich op het moment van zijn daad volledig bewust van waar hij mee bezig was.
Bram B. was een aantal weken voor de moord verlaten door zijn vrouw Gemme. Op dinsdag 2 juni belde hij haar om 4.00 uur op en zei dat hij zich niet goed voelde. Terwijl ze naar hem onderweg was, bereidde hij thuis aan de Spectrumsingel in Zoetermeer van alles voor. Hij spande kabels om haar eventueel te kunnen vastbinden en legde een priem en messenblok klaar.
Eenmaal binnen ontstond een gevecht, waarbij Gemme op het bed belandde. Daar stak Bram B. 73 keer op haar in. Toen hij zag dat ze nog bewoog, sneed hij tot slot haar keel door. Ook probeerde hij vergeefs tot vier keer toe een eind aan zijn eigen leven te maken.

Herinnering kwijt

Op de zitting twee weken geleden vertelde Bram B. dat hij zich niets meer kon herinneren. Hij zegt een paar weken aan herinneringen te missen, waaronder het moment van de moord.
De officier van justitie kon dat moeilijk geloven, omdat B. vlak na zijn aanhouding nog uitgebreid heeft verklaard bij de politie. De rechtbank deelt deze opvatting en gaat mee in de eis van 12 jaar cel.

Doodslag

De rechter heeft Bram B. veroordeeld voor doodslag en niet voor moord, omdat de officier van justitie dat niet ten laste had gelegd. Volgens de officier van justitie had Bram B. weliswaar kwade intenties, maar waren zijn voorbereidingen erop gericht zijn vrouw te ondervragen. Dat hij haar pijn zou doen om de antwoorden te krijgen die hij zocht, nam hij voor lief.