De West Wekker! Dodenherdenking en buurt Rijswijk kindvriendelijkste van Nederland

© ANP
DEN HAAG - Goedemorgen! Vandaag staan we stil bij de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. In deze West Wekker praten we je verder bij over de Muziekbuurt in Rijswijk. Die is uitgeroepen tot kindvriendelijkste buurt van Nederland.
1.

Vanavond om 20.00 uur zal het het hele land twee minuten stil zijn voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. In Madurodam in Den Haag wordt een speciale dodenherdenking voor kinderen gehouden.
2. Vuurschepenrace gestart in Scheveningen
De 71ste editie van de Vuurschepenrace ging gisteravond van start vanuit de Scheveningse haven. De 41 zeilboten varen naar het Engelse Harwich. In de loop van de avond zullen ze daar aankomen. Hun tocht is live te volgen.
3. Muziekbuurt in Rijswijk is kindvriendelijkste buurt van Nederland
Ouders met kinderen die nog zoeken naar een goede buurt, kunnen het best naar Rijswijk verhuizen. De Muziekbuurt is namelijk de kindvriendelijkste buurt van Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van Buurtfacts. De buurt krijgt het eindcijfer 8,7.
4. Eigenaar Bruna Rijswijk werkt gewapende overvaller zijn zaak uit
Als een gewapende overvaller de Bruna in Rijswijk binnenkomt, doet de eigenaar iets heel dappers: hij gaat op hem af, schreeuwt hard, en de overvaller gaat ervandoor. Dat is te zien op de videobeelden die gisteravond te zien waren in de uitzending van Team West.
5.'Verschillende partijen willen Haaglandia nog kans geven', raad informeel in gesprek met voetbalclub
Verschillende partijen in de Rijswijkse gemeenteraad willen voetbalclub Haaglandia nog een jaar de kans geven. Dat zegt Dick Jense van Onafhankelijk Rijswijk na het informele gesprek dat een groot deel van de Rijswijkse raadsleden gisteravond had met het bestuur van de voetbalclub.
Het weer: Er zijn perioden met zon, maar er is ook een kleine kans op een bui. Het wordt zo'n 15 graden.

Vanmiddag en vanavond op TV West

'Ellis & Bernie'


In het kader van Dodenherdenking zendt TV West vanmiddag om 16.00 uur de indrukwekkende documentaire ‘Ellis & Bernie' uit.  Ellis en Bernie zijn 17 jaar en smoorverliefd. Een half jaar lang zien ze elkaar bijna elke dag op ‘hun bankje’ aan het Belgische plein op Scheveningen.
En dan moeten ze afscheid nemen. Want het is oorlog en ze gaan onderduiken. ‘Als alle ellende voorbij is, zien we elkaar hier terug’, beloven ze elkaar. Ze spreken ook af een dagboek bij te houden. Na de oorlog wacht Ellis elke dinsdagmiddag op ‘hun’ bankje. Maar Bernie komt niet meer terug. Vandaag alleen om 16.00 uur op TV West.
Presentator Manuel Venderbos duikt in het programma 'Gewoon zo dus!' in het leven van mensen met een beperking, die ook heel veel mogelijkheden hebben. Vandaag duikt Manuel in het leven van de 17-jarige Michelle. Zij is verstandelijk beperkt, gek op dieren en werkt onder begeleiding bij de dierenkliniek in Den Haag. Om de week woont ze in een logeerhuis in Alphen aan den Rijn waar Manuel vandaag een hapje mee-eet. En er wordt aandacht besteed aan Hof van Sijthoff in Leiden, dat de officiële opening viert van een lunchroom waar mensen met een beperking het horecavak leren. Vanavond vanaf 17.00 uur wordt Gewoon zo dus!  op elk heel uur uitgezonden.