Poezenbeest in boom tart brandweer Den Haag: 'We hopen dat 'ie honger krijgt en naar beneden komt'

'Pak mij dan, als je kan', lijkt deze poes te willen zeggen.
'Pak mij dan, als je kan', lijkt deze poes te willen zeggen. © Regio 15
DEN HAAG - Een eigenwijs poezenbeest heeft dinsdagochtend de Haagse brandweer flink beziggehouden. Het diertje zit al een tijdje flink hoog in een boom in een binnentuin aan de Schoutendreef in de Haagse wijk Bouwlust en geeft luid miauwend aan niet meer naar beneden te durven. Maar wat de spuitgasten ook proberen, het eigengereide huisdier maakt nog geen aanstalten om naar beneden te komen.
Aan de brandweer ligt het blijkbaar niet, die heeft alles op alles gezet om de cyperse schavuit uit zijn of haar benarde positie te bevrijden. ''Ons redvoertuig kan er niet bij', vertelt een woordvoerster van de brandweer aan Omroep West.
'We hebben ook de schuifladder geprobeerd, maar daarvoor zit 'ie te hoog'. Alle inspanningen ten spijt, de brandweer kan er op dit moment dus niet bij. 'We hopen dat het beestje honger krijgt en vanzelf naar beneden komt.'

Schuifladder

Gaat er nu een brandweerman of -vrouw met een pak brokjes staan rammelen? 'Nee hoor', zegt de woordvoerster. 'De eigenaresse is er bij. Het blijkt trouwens wel vaker dat katten vanzelf naar beneden komen als ze honger krijgen. Maar nu wil hij dat blijkbaar nog even niet.'
Toch geeft de Haagse brandweer niet zo gauw op en is die bereid het beestje alsnog naar beneden te halen als het opstandige huisdier eenmaal de daling inzet. 'Als hij iets lager komt te zitten, zetten we alsnog de schuifladder in als dat nodig is,' belooft de brandweer.