Wilde achtervolging in Den Haag om gestolen BMW vol vuurwapens

Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Dedemsvaartweg met de Meppelweg.
Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Dedemsvaartweg met de Meppelweg. © Regio15).
DEN HAAG - De auto die in de nacht van maandag op dinsdag tegen een paal reed in Den Haag, blijkt betrokken te zijn geweest bij een wilde achtervolging. Dinsdagochtend kwamen al foto's naar buiten van de aanrijding, later op de dag maakte de politie bekend dat er drie vuurwapens in de auto lagen en dat het voertuig was gestolen.
Surveillerende agenten zagen de BMW rijden op de Ambachtsweg. Toen ze deze wilden controleren, ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor.Op de Dedemsvaartweg reed de auto, ter hoogte van de Meppelweg,
.
De auto liep daarbij fikse schade op. Twee inzittenden, een man en een vrouw van 20 en 21 jaar oud, bleven in de auto zitten en werden meteen aangehouden. Ze hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. Omdat agenten een vuurwapen in de auto zagen liggen, trokken ze bij de aanhouding hun dienstwapen.

Onder schot in de sloot

De 40-jarige bestuurder uit Den Haag probeerde er rennend vandoor te gaan. Hij wilde vluchten via een sloot aan de Meppelrade, maar werd aan de overkant opgewacht door een agent. De Hagenaar is onder schot uit de sloot gehaald.
De auto bleek voorzien te zijn van valse kentekenplaten. De BMW is in maart gestolen in Rijswijk. Het drietal zit nog vast voor verhoor. De politie is druk bezig met het onderzoek.